ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΛΥΜΠΙΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»  Αδελφοτης Δημητρα_Θυρεός_small

Πειραιάς, 17/4/2015

 

Η Αδελφότητα των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», εξ ονόματος των μελών της, αισθάνεται την ανάγκη να καταστήσει εγγράφως δημόσια γνωστή την ολοκληρωτική αντίθεσή της στην αυθαιρεσία και αυτοδικία που τους τελευταίους μήνες τείνει να γίνει, μέσα από μια σειρά αυτόβουλων πράξεων και καταστροφικών πρωτοβουλιών, καθεστώς στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Μετά την αναίτια κοπή πριν από λίγα χρόνια κάποιων θαλλασόδεντρων στις Καμάρες, την ισοπέδωση και εκρίζωση του μικρο-οικοσυστήματος πρόσφατα στη Βανάντα αλλά και στο Χειμωνικό, η καταστροφική μανία των «υπεύθυνων» ατόμων και αρχών συνεχίστηκε τον μήνα Απρίλη του διανυομένου έτους με την αυθαίρετη κατεδάφιση μέρα–μεσημέρι του παραλιακού φούρνου στη συνοικία Καμάρες στο Διαφάνι. Αν και ήταν παρόντες στο απίστευτο αυτό γεγονός τόσο ο Έπαρχος Καρπάθου–Κάσου κ. Γιάννης Γ. Μηνατσής όσο και ο Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολύμπου κ. Γιάννης Ε. Μακρυμανώλης όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις προδιαγραφόμενες εξελίξεις αλλά έδειξαν πλήρη ανοχή και σταύρωσαν τα χέρια απέναντι στην ακατανόητη κατεδάφιση του παραδοσιακού, πρώην Κοινοτικής και νυν Δημοτικής ιδιοκτησίας, αυτού κτίσματος η οποία συντελέστηκε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια τους. Χρειάστηκε να αντιδράσουν οργισμένα και αυθόρμητα οι έκπληκτοι κάτοικοι στην επιχείρηση εξαφάνισης κάθε ίχνους του κτίσματος από τον αυτόκλητο «εργολάβο κατεδαφίσεων και εκριζώσεων» για να μείνουν τουλάχιστον τα μισά μπάζα της κατεδάφισης του παραδοσιακού ξυλόφουρνου στη θέση τους!

Fournos_Diafaniou

  • Αναρωτιόμαστε: Ποια είναι η θέση του νέου Δημάρχου Καρπάθου κ. Ηλία Ανδρ. Λάμπρου απέναντι στις καταστροφικές πρωτοβουλίες των συνδιοικούντων του; Η τήρηση σιγής δεν δικαιολογείται και είναι τακτική που ίσως μεταφέρει την όλη ευθύνη στο πρόσωπό του.

 

  • Αναρωτιόμαστε: Ποια είναι η θέση του έτερου Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Ολύμπου κ. Ντίνου Μιχ. Πρωτόπαπα αλλά και των υπόλοιπων μελών του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου κ.κ. Μαρίνας Ζωγραφίδη–Πρωτόπαπα και Νίκου Ι. Λεντάκη μπροστά σ’ αυτά τα ανεξέλεγκτα και ανεπίτρεπτα γεγονότα;

 

  • Αναρωτιόμαστε: Τι είδους πρόοδο μπορεί στ’ αλήθεια να προδικάζει για ένα τόπο η άκριτη ισοπέδωση της φυσικής του ομορφιάς και της παράδοσής του, όταν μάλιστα προσδοκά να στηρίξει την όποια ανάπτυξή του ακριβώς σ’ αυτούς τους δυο πυλώνες;

Δεν είμαστε «ξενικοί» ή αφελείς για να αποδεχόμαστε ασύστατους, αστήρικτους και ιδιοτελείς ισχυρισμούς περί της δήθεν ιδιωτικής ιδιοκτησίας του φούρνου που η πρώην Αυτοδιοίκητη Κοινότητα Ολύμπου επανοικοδόμησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σε αντικατάσταση του προηγούμενου αιωνόβιου συνοικιακού παραδοσιακού φούρνου στις Καμάρες….

Ποιες ανομολόγητες επιδιώξεις και άδηλες ιδιοτέλειες βρίσκονται, λοιπόν, πίσω από τέτοιες κινήσεις; Γιατί, αν δεν υπήρχαν αυτού του χαρακτήρα κίνητρα, τίποτε από τα προαναφερθέντα δεν θα συνέβαιναν.   Οφείλει, επομένως, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου:

1ον Να καταδικάσουν ομόθυμα και απερίφραστα τις καταστροφικές αυτές πρωτοβουλίες των τοπικών αρχόντων και των συνεργών τους.

2ον Να επαναφέρουν στην τάξη τους τοπικούς αξιωματούχους που δεν εκπληρώνουν με επάρκεια και υπέρ του κοινού συμφέροντος τα καθήκοντά τους.

4ον Να δρομολογήσουν την άμεση και πιστή ανοικοδόμηση του αναίτια και αυθαίρετα κατεδαφισθέντος παραδοσιακού φούρνου στη συνοικία Καμάρες του Διαφανιού καταλογίζοντας μέσω των νόμιμων διαδικασιών το σχετικό οικονομικό κόστος στους αυτόκλητους κατεδαφιστές του.

4ον Να προχωρήσουν στην επαναφύτευση στη ίδια θέση όλων των κομμένων δένδρων η ύπαρξη των οποίων δεν αντικαθίσταται από τα φυτευθέντα βλαστάρια στον άμμο του Διαφανιού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εκατοντάδες των μελών της Αδελφότητάς μας, οι συμπατριώτες και φίλοι του τόπου μας θα περιμένουν την άμεση και πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Τα υπογράφοντα μέλη του Δ.Σ.:  

ο Πρόεδρος: Μανώλης Γ. Διακογεωργίου  
ο Α΄ Αντιπρόεδρος: Κομνηνός Γ. Σακέλλης  
ο Β΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Ν. Διακογεωργίου  
ο Γεν. Γραμματέας: Μανώλης Β. Κανάκης  
ο Αναπ. Γραμματέας: Μιχαήλ Ι. Αντιμησιάρης  
ο Ταμίας: Γιώργος Β. Γιωργάκης  
ο Υπεύθ. Εφημερίδας: Γιάννης Μ. Μιχαηλίδης  
ο Ταμίας Εφημερίδας: Νίκος Ν. Πολίτης  
ο Έφορος Δημ. Σχέσεων: Νίκος Κ. Νταής  

Τα υπογράφοντα μέλη και συμπατριώτες

Be the first to reply

Αφήστε μια απάντηση