• Όλυμπος με το μπονέντη σου

  • Διαφάνι - Επίνειο της Ολύμπου

Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.

image

Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο στρατιωτικών γιατρών στην Κάρπαθο!

Σας γνωστοποιούμε ότι το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ στα πλαίσια της προληπτικής Ιατρικής πρόκειται να καταπλεύσει στην Κάρπαθο την Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 και θα  πραγματοποιήσει ιατρικήαποστολή στην Κάρπαθο και θα δέχεται ασθενείς  στο  Κέντρο Υγείας Καρπάθου.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ  ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:00 π. μ.-10:00 μ. μ.

Πρώτη ημέρα στον Δήμο Καρπάθου για τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο

Πραγματοποίησε συνάντηση με το προσωπικό του Δήμου
Παρέστη στην επίσημη παράδοση της διοίκησης του Επαρχείου»

Πρώτη μέρα σήμερα στον Δήμο Καρπάθου για τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ηλία Λάμπρο, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με το προσωπικό του Δήμου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10:00 π. μ. και στους οποίους ευχήθηκε «Καλή θητεία και καλή συνεργασία με όλους!»
Ο κ. Λάμπρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ουσιαστικής και πραγματικής εργασίας στον Δήμο ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Το σύνθημα στον Δήμο μας δεν θα είναι οκτώ ώρες παρουσίας αλλά τουλάχιστον έξι ώρες δουλειάς. Θα συνεργαστούμε μαζί με κύριο στόχο την αποτελεσματικότητα στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου αλλά κυρίως στην εξυπηρέτηση των δημοτών.»
Ο Δήμαρχος Καρπάθου διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιείται κάθε μήνα συνάντηση με το προσωπικό του Δήμου προκειμένου να δίνεται κάθε δυνατή λύση στα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Να σημειωθεί επίσης ότι σήμερα ο κ. Ηλίας Λάμπρος ενημέρωσε και εγγράφως τους υπαλλήλους, προϊσταμένους και Διευθυντές με σχετική του επιστολή όπου αναφέρονται τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 01-09-2014 και μέχρι την εγκατάσταση του μηχανήματος ωρομέτρησης, οι υπάλληλοι, οι Προϊστάμενοι και οι Διευθυντές όλων των Γραφείων, Τμημάτων και των Αυτοτελών Τμημάτων που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο του Δήμου, θα προσέρχονται στο Γραφείο Δημάρχου για υπογραφή στο βιβλίο παρουσιών, κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης την οποία έχουν δηλώσει.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολεοδομίας. από την ημέρα της μετακόμισης και της στέγασής τους, στο κεντρικό κτίριο του Δήμου.
Οι υπάλληλοι και ο Προϊστάμενος του ΚΕΠ, θα τηρούν ξεχωριστό βιβλίο παρουσιών στον χώρο τον οποίο στεγάζονται.»

Με την λήξη της συνάντησης αυτής πραγματοποιήθηκε στις 11:00 π. μ. η επίσημη παράδοση της διοίκησης του Επαρχείου από τον απερχόμενο Έπαρχο στον νεοεκλεγέντα, στην οποία παρέστη ο κ. Δήμαρχος. Απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα Έπαρχο κ. Γιάννη Μηνατσή ο Δήμαρχος Καρπάθου δήλωσε:
« Κύριε Έπαρχε, σας εύχομαι καλή δύναμη, κουράγιο, εργατικότητα, σύνεση και κυρίως συνεργασία με την Δημοτική Αρχή. Τίποτα δεν θα είναι καλύτερο παρά όταν συνεργαστούν οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κοινό στόχο. Αν το καταφέρουμε αυτό θα είναι κερδισμένη η Κάρπαθος.»
Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Έπαρχο κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο ο Δήμαρχος Καρπάθου υπογράμμισε την αλληλοεκτίμηση που τον συνδέει
μαζί του και δήλωσε ότι « θα παραμείνουμε φίλοι».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου
Θέμα: «Πρώτη ημέρα στον Δήμο Καρπάθου για τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο

image

 

             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Επαρχείου, η επίσημη παράδοση της διοίκησης του Επαρχείου Καρπάθου από τον απερχόμενο Έπαρχο  Μιχάλη Ερωτόκριτο στο νεοεκλεγέντα Έπαρχο Γιάννη Γ. Μηνατσή.

Θα τελεσθεί αγιασμός και  θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Ιδιωτικές ή κοινόχρηστες ακτές;

Ένα ερώτημα που φαίνεται να αρχίζει να απασχολεί την κοινωνία των συμπατριωτών μας είναι το αν θα πρέπει να επιτραπεί σε κάποιους επιχειρηματίες να τοποθετήσουν ξαπλώστρες και ομπρέλλες στην παραλία του Διαφανίου. Ενδιαφερόμενοι φέρεται να είναι οι λειτουργοί των εστιατορίων/καφετεριών επί της παραλίας.


Στην παραλία του Διαφανίου απολαμβάνουν μέχρι σήμερα ελεύθερα τη θάλασσα όλοι οι συμπατριώτες μας και πολλοί από τους επισκέπτες του τόπου μας.


Καλό θα ήταν όμως να σκεφτούμε και μερικά άλλα πράγματα:


Η παραλία του Διαφανίου, μαζί με τον μώλο, είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας. Από κεί έφευγαν και εκεί ξαναγυρνούσαν όλοι:


• Οι μαούνες, οι βάρκες και τα καΐκια, γεμάτα με ανθρώπους που πήγαιναν προς τη Σαρία, για να ξαναγυρίσουν με τους καρπούς του μόχθου τους, με τις σάκκες γεμάτες με τα γεννήματα της στενής αλλά πλούσιας γής. Πρός τις Μερές, τον Άη Μηνά, το Φορόκλι, το Νάτι, για να φέρουν τον ευλογημένο καρπό της ελιάς.


• Οι πανηριώτες, με τα πανέρια με τους άρτους και όλα τα άλλα που ήταν απαραίτητα για να γίνουν όπως πρέπει τα πανηγύρια του Άη Γιάννη, του Άη Παντελέμου, της Αγιάς Σοφιάς, και του Άη Ζαχαριά.


• Οι ταξιδιώτες, με τις βαριές αποσκευές τους και τις ακόμη πιό βαριές αναμνήσεις τους. Πόσα δάκρυα λύπης δεν έχουν χυθεί εκεί, από τον πόνο του αποχωρισμού, και πόσα δάκρυα χαράς από την επιστροφή των ξενιτεμένων;

Λέμε συχνά ότι ο τόπος μας είναι μοναδικός και είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν. Η παραλία του Διαφανίου δεν είναι κι αυτή ένα κομμάτι αυτού του μοναδικού τόπου; Τι εμπόδισε μέχρι σήμερα τα καταστήματα που είναι κοντά στην παραλία να δουλέψουν και να προκόψουν; Αν κάποιος που κάνει μπάνιο στην παραλία του Διαφανίου θέλει να πιεί έναν καφέ, μπορεί να το κάνει σε απόσταση λίγων μέτρων σε ένα από τα πολλά μαγαζιά που υπάρχουν. Αν μπουν έστω και λίγες ομπρέλλες και ξαπλώστρες, πόση ακτή θα απομείνει ελεύθερη;

Υπάρχει όμως κι άλλος ένας λόγος που πρέπει να κρατήσουμε τις ακτές μας ελεύθερες. Αν μπούν ξαπλώστρες και ομπρέλλες, η παραλία του Διαφανίου θα είναι μια παραλία σαν όλες τις άλλες. Αυτό πραγματικά θέλουμε; Γιατί να έλθει ένα μακρινός επισκέπτης; Για να δεί μια παραλία σαν όλες τις άλλες; Το πραγματικό συμφέρον των επιχειρηματιών δεν είναι να απολαμβάνουν οι πελάτες τους ένα τοπίο, με μια παραλία ξεχωριστή απ’ όλες τις άλλες;

Αντί να συζητάμε για ιδιωτικές ξαπλώστρες και ομπρέλλες, δεν θα μπορούσαν να φυτευτούν λίγα ακόμη θαλασσόδεντρα για να κάνουν σκιά και να συνεχίσει η παραλία να είναι όπως μέχρι σήμερα και ακόμα καλύτερη;

Τελικά, το ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε είναι ένα: θέλουμε η θάλασσα και οι ακτές να είναι ιδιωτικό ή κοινόχρηστο αγαθό;

Σπάνια και περιζήτητη η απείραχτη, κατά το δυνατόν, παραλία του Διαφανιού

Σπάνια και περιζήτητη η απείραχτη, κατά το δυνατόν, παραλία του Διαφανιού

Ήδη ξεκίνησε η ιδιοποίηση με μια «αθώα» ομπρέλλα

Ήδη ξεκίνησε η ιδιοποίηση-καταπάτηση με μια «αθώα» ομπρέλλα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΚΑΣΟΥ

 

Κάρπαθος 26/08/2014

 

Ολοκληρώνοντας σε λίγες μέρες τη δωδεκάχρονη θητεία μου στη θέση του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου, όπου βρέθηκα με την ελεύθερη βούληση του Καρπαθιακού και του Κασιώτικου λαού ο οποίος με εξέλεξε Νομαρχιακό και εν συνεχεία Περιφερειακό Σύμβουλο για τέσσερεις συνεχείς αυτοδιοικητικές περιόδους, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλα τα ΜΜΕ της περιοχής με τους οποία συνεργάστηκα αρμονικά στο χρονικό αυτό διάστημα. .

Απέρχομαι απόλυτα ικανοποιημένος για το έργο που επιτελέστηκε και για το γεγονός ότι αποχωρώ προς το παρόν από την τοπική πολιτική σκηνή, όχι γιατί αποδοκιμάστηκα εκλογικά από τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητάς μας οι οποίοι με τίμησαν με τη ψήφο τους για άλλη μια φορά, αλλά μόνο και μόνο εξαιτίας των προνοιών του ισχύοντος εκλογικού νόμου που δίνει την έδρα στον πλειοψηφίσαντα στις μονοεδρικές Περιφερειακές Ενότητες συνδυασμό ασχέτως αποτελέσματος.

Εύχομαι, τέλος, κάθε επιτυχία στο απ’ εδώ και πέρα έργο όλων σας.

Μ’ εκτίμηση

Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου.

Μιχάλης Ερωτόκριτος

Apoxorhsh_Eparxou