Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 6 Μαΐου ε.έ., στον Πειραιά πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά και του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.) του Δήμου Καρπάθου από τους προέδρους των Δ.Σ. των δυο Οργανισμών Γιώργο Σταμ. Σιγάλα και Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη αντίστοιχα, υλοποιώντας έτσι σχετική πρωτοβουλία των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο φορέων που τοποθετεί τις ιστορικές σχέσεις Πειραιά και Καρπάθου σε εντελώς νέες βάσεις. Η υπογραφή του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο γραφείο του Δημάρχου Πειραιά παρουσία των Δημάρχων Πειραιά και Καρπάθου Βασίλη Μιχαλολιάκου και Μιχάλη Χανιώτη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Πειραιά Κωστής Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το Συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» Νίκος Κωνσταντίνου Παπαμανώλης και Φωτεινή Ηλία Χαλκιά -Γιατράκου, η υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος στην Α’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Πειραιά με το Συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» Ειρήνη Νικολάου Πρεάρη -Καραγιάννη, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Συνδυασμό «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Γιάννης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων Γιάννης Καραϊτιανός και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Μανώλης Διακογεωργίου. Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Μίκα Ιατρίδου. Τόσο κατά τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, όσο και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε υπογραμμίστηκαν και από τα δύο μέρη οι ισχυροί δεσμοί της Καρπαθιακής και της Πειραϊκής κοινωνίας κι οι νέες δυνατότητες που ανοίγονται στη βάση των προνοιών του υπογραφέντος πρωτοκόλλου. Κλείνοντας τη σεμνή εκδήλωση ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επισκεφτεί την Κάρπαθο το προσεχές καλοκαίρι για να γνωρίσει καλύτερα τους ανθρώπους και τις ομορφιές του τόπου. Πειραιάς.

6/5/2014

 

Protokollo_POROK-OPAN

 

Prwt. O.P.A.N. - P.OR.O.K. 2 - 100_3494

 

Prwt. O.P.A.N. - P.OR.O.K. 6 - 100_3498

 

Prwt. O.P.A.N. - P.OR.O.K. 8 - 100_3500

 

Share →

Leave a Reply