Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.

Άλλο ένα ωραίο και συγκινητικό απόγευμα ζήσαμε όλοι σήμερα στην Αδελφότητά μας.
Το κτήριο μας στην Καλλίπολη πλημμύρισε από την νεολαία μας.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας πάνω από 15 νέοι μας ξεκίνησαν σήμερα μαθήματα λύρας κι άλλοι τόσοι μαθήματα λαούτου με την σοφή καθοδήγηση του δασκάλου μας Ανδρέα Ι. Φασάκη .
Ξεκίνησε επίσης η συγκρότηση του χορευτικού μας με πάνω από 20 νέους μας με την καθοδήγηση του Γιάννη Μ. Μιχαηλίδη.
Κι όλα αυτά ενώ συνεχίζονται τα μαθήματα των μικρότερων παιδιών μας στο τραγούδι και τον χορό από τον Γιώργο Αναστασιάδη.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το όμορφο ταξίδι στην παράδοση και τα έθιμα μας συνεχίζεται και θέλουμε όλοι να έρθουν μαζί μας.
Συνεχίζουμε με συνέπεια και πάθος με την δύναμη της νεολαίας μας.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που στέκονται ανελλιπώς δίπλα μας και συνδράμουν στην όμορφη αυτή προσπάθεια.

Share →

Leave a Reply