Παρέμβαση Κόνσολα για την ξεφτίλα του《Πρέβελης》

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι νησιώτες δεν αποτελούν λογιστικό μέγεθος. Το πρόβλημα με το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος και πρέπει να λυθεί εντός της ημέρας»

http://radioolympos.gr/?p=701

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι νησιώτες δεν αποτελούν λογιστικό μέγεθος. Το πρόβλημα με το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος και πρέπει να λυθεί εντός της ημέρας»

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ, κ. Μάνος Κόνσολας, αναϕερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διάθεση των πιστώσεων για την εκτέλεση των δρομολογίων του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» και την εξυπηρέτηση των πολιτών της Καρπάθου, της Κάσου και της Χάλκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στους γραϕειοκράτες είναι βέβαιο ότι δεν λέει τίποτα ο αποκλεισμός των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου, της Καρπάθου, της Κάσου και της Χάλκης.

Δεν έχουν συνυπολογίσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του αποκλεισμού, τα προβλήματα στην τροϕοδοσία και κυρίως στη μετακίνηση των πολιτών.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος που οϕείλει να σέβεται τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νησιώτες. Η κυβέρνηση οϕείλει μια συγγνώμη στους πολίτες της Καρπάθου, της Κάσου, της Χάλκης και του Ν. Αιγαίου και επειδή κανείς δεν έχει το θάρρος να τη ζητήσει, αισθάνομαι την ανάγκη να την εκϕράσω εγώ.

Όϕειλαν κάποιοι να είχαν παρακάμψει τα γραϕειοκρατικά εμπόδια και να είχαν ολοκληρώσει τη μεταϕορά των κωδικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επικοινώνησα με το Υπουργείο Οικονομικών και απέστειλα και σχετική επιστολή  στον κ. Σταϊκούρα για να επιταχυνθεί η διαδικασία, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο σκέλος των δημοσιονομικών κανόνων που σχετίζονται με τις εγκρίσεις και τις εκταμιεύσεις των πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών για τις γραμμές δημοσίου συμϕέροντος.

Οι νησιώτες δεν αποτελούν λογιστικό μέγεθος και αυτό πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κόνσολα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, έχει ως εξής:

 

Ρόδος, 3 Νοεμβρίου 2014,

Αξιότιμο κύριο

Σταϊκούρα Χρήστο,

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ακινητοποίηση του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» που εξυπηρετεί τα μικρά νησιά του Ν. Αιγαίου, οϕείλεται στη μεταϕορά πιστώσεων για τις γραμμές δημοσίου συμϕέροντος.

Οι γραϕειοκρατικές διαδικασίες είναι εγκληματικές και επιζήμιες όταν προκαλούν την οικονομική και κοινωνική απομόνωση νησιών, όπως η Κάρπαθος, η Κάσος και η Χάλκη.

Για κάποιους ϕαίνεται ότι τα νησιά και οι νησιώτες αποτελούν λογιστικά μεγέθη.

Μετά και την επικοινωνία μας, ζητώ την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση, εντός της ημέρας, για να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Γενικό Λογιστήριο.

Παράλληλα, για να μην επαναληϕθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον, χρειάζεται αλλαγή του δημοσιονομικού κανονιστικού πλαισίου για την έγκριση και εκταμίευση των πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών για τις γραμμές δημοσίου συμϕέροντος.

 

Με εκτίμηση

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου