Αίτημα Υδατοδρομίου

P1020811ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)

 

Προς τον αξιότιμο

Δήμαρχο Καρπάθου

κ. Μιχάλη Χανιώτη

Δημαρχείο

857 00 ΚΑΡΠΑΘΟΣ

 

Όλυμπος Καρπάθου

25 Φεβρουαρίου 2014

Αρ. Πρωτ. 02/2014 – Εξ.

 

Θέμα:

«Πρόταση δημιουργίας υδατοδρομίου στην Κάρπαθο και οριοθέτησης του αναγκαίου υδατοδιαδρόμου»

Επισυναπτόμενα:

Nomos_peri_Ydatodromiwn

 

Ν. 4146/2013 (ΦΕΚ Α 90/18-04-2013)

Κοινοποίηση προς τους:

α. Βουλευτές Δωδεκανήσου

κ.κ. Βασίλη Υψηλάντη, Μάνο Κόνσολα, Δημήτρη Κρεμαστινό, Μίκα Ιατρίδου,

Δημήτρη Γάκη

β. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

κ. Γιάννη Μαχαιρίδη

γ. Εντετεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Καρπάθου – Κάσου

κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο

δ. Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Αιγαίου

κ. Γιώργο Ζωγραφίδη

ε. Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου

κ. Ηλία Παπαηλία

 

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

έχοντας ασχοληθεί, ήδη από δεκαετίας, με το θέμα της καθιέρωσης αεροθαλάσσιας συγκοινωνίας και στον τόπο μας, τόσο μέσω αρθρογραφίας στον τοπικό τύπο (βλ. εφημ. «Η Φωνή της Ολύμπου», αρ. φ. 313, Απρ. – Ιουν. 2004, σ. 24) όσο και σε άλλες περιστάσεις (βλ. εφημ. 2 «Η Φωνή της Ολύμπου», αρ. φ. 322, Ιουλ. – Σεπτ. 2006, σ. 14 – Σημ.: ο υπογράφων ήταν ο συντάκτης του σχετικού κειμένου) αισθάνομαι την ανάγκη να επανέλθω στο εν λόγω θέμα μπροστά στις προοπτικές που ανοίγονται για τις αεροθαλάσσιες συγκοινωνίες στη χώρα μας.

Όπως, πιστεύω, γνωρίζετε, σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας μας, ιδιαίτερα στις νησιωτικές, έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες για την δημιουργία υδατοδρομίων με την οριοθέτηση των απαραίτητων υδατοδιαδρόμων και την προώθηση όλων των άλλων αναγκαίων υποδομών. Μάλιστα οι διεργασίες αυτές έχουν ξεκινήσει και σε νησιά που διαθέτουν ήδη επαρκέστατες αεροπορικές συνδέσεις (Κρήτη, Κέρκυρα, Κως κ.α.) Θα πρότεινα λοιπόν, τώρα που ωρίμασαν οι συνθήκες, να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την δημιουργία υδατοδρομίου και στην Κάρπαθο. Θα προέτρεπα μάλιστα να εξεταστεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της δημιουργίας του Υδατοδρομίου Καρπάθου στην θαλάσσια περιοχή του Διαφανιού, ώστε με τον τρόπο αυτό να επιτευχθεί αφενός το οριστικό σπάσιμο της απομόνωσης της πολυταλαιπωρημένης συγκοινωνιακά Βόρειας Καρπάθου – εφόσον μάλιστα το Νότιο τμήμα του νησιού μας εξυπηρετείται ήδη επαρκώς από το καθόλα πλήρες Αεροδρόμιο Καρπάθου – κι αφετέρου η καθοριστική υποβοήθηση της τουριστικής και οικονομικής εν γένει ανάπτυξης της περιοχής.

Βέβαιος για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας, θα περιμένω τις σχετικές ενέργειές σας, αφού όπως βασίμως πληροφορούμαι, το ζήτημα εμπίπτει απολύτως στην αρμοδιότητα του Δήμου Καρπάθου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου

(Π.ΟΡ.Ο.Κ.)

Αίτημα_Υδατοδρομίου0001

Αίτημα_Υδατοδρομίου0002