ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Το βιβλίο «Λαογραφικά Ολύμπου Καρπάθου – Θέματα υλικού και κοινωνικού βίου» του συγχωριανού μας φιλολόγου Νίκου Μ. Μακρή, αποτελεί θησαυροφυλάκιο πληροφοριών για τους επιστήμονες λαογράφους, για μας τους Ολυμπίτες και τις Ολυμπίτισσες σημαίνει κάτι σημαντικότερο και ιερότερο:  μας δίνει ανάγλυφες τις βασικές πλευρές της καθημερινής υλικής και κοινωνικής ζωής των πατέρων και των παππούδων μας, αναδεικνύει με τρόπο, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, τις πολύτιμες πατρογονικές αξίες και τις προσφέρει ως ιερή παρακαταθήκη στις νέες γενιές των Ολυμπιτών.

Quantity

Price: $15.00

Shipping: $0.00

Loading Updating cart…

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το βιβλίο «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, Πέρα από τους ορίζοντες» είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο από τον συμπατριώτη μας Νίκο Ηλ. Ορφανού.

Ο Νίκος Ορφανός είναι ένας νοσταλγός όχι μόνο του νησιού του αλλά και των παλαιότερων αρετών του λαού μας που ήταν η ευσέβεια, η φιλοστοργία, η φιλοξενία, η αφέλεια, η αγνότητα και οι διάφορες άλλες αρετές των νησιωτών. Ένας βαθύτατος ανθρωπισμός χαρακτηρίζει το μυθιστόρημα.

Γεμάτος καημό και νοσταλγία για την Κάρπαθο, για τα ξωκκλήσια της, για τους ανθρώπους της, όπως τους έζησε στην παιδική του ηλικία, για τα αγνά ήθη τους και τις συνήθειές τους, γράφει το μυθιστόρημά του, που αποτελεί μια έντονη διαμαρτυρία στην αλλοτριωτική μηδενιστική λαίλαπα, του σύγχρoνου τεχνικού πολιτισμού.

Το μυθιστόρημα παρουσιάζει και σημαντικό ενδιαφέρον και από πλευράς γλωσσολογικής (με λέξεις και φράσεις παρμένες από το γλωσσικό ιδίωμα της Καρπάθου) καθώς και από πλευράς λαογραφικής (αναφέρονται ορισμένα έθιμα της Καρπάθου).

Quantity

Price: $8.00

Shipping: $0.00

Loading Updating cart…