Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.

Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΣΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ 4Η

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ

ΑΙΓΑΙΟΥ

(Σέριφος,29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2014)

 

Η Κάρπαθος και η Κάσος εκπροσωπήθηκαν από τριμελή αντιπροσωπεία στην 4η Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σέριφο από τις 29 Ιουνίου ως την 1 Ιουλίου 2014 με την ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσεις Πολιτισμού με την υποστήριξη του Δήμου Σερίφου, του «Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη» και πολλών τοπικών πολιτιστικών φορέων. Οι ετήσιες αυτές Συναντήσεις αποτελούν συνέχεια των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Νέων που άρχισαν να διοργανώνονται ήδη από το 2004 και αποσκοπούν στη μύηση των νέων στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου και στη γόνιμη ανταλλαγή μεταξύ τους μουσικών – και όχι μόνο – εμπειριών, συντελώντας τελικά στη διαμόρφωση μιας ιδιότυπης νεολαιίστικης πολιτιστικής κοινότητας στο χώρο του Νοτίου Αιγαίου. Συμμετείχαν περί τους 100 συνολικά νέους μουσικούς ηλικίας από 7 μέχρι και 22 ετών από 15 τουλάχιστον νησιά του Νοτίου Αιγαίου και τον ευρύτερο χώρο του Αρχιπελάγους.                                                                                                Τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου και Κάσου εκπροσώπησαν επάξια οι νέοι οργανοπαίκτες:

Α. Κάρπαθος

1. Απόστολος Στ. Χειλάς / Λαούτο, Τραγούδι

2. Βασίλης Στ. Χειλάς / Λύρα, Λαούτο, Τραγούδι

Β. Κάσος

1. Αδριανός Βασ. Χασαπλαδάκης / Λύρα, Τσαμπούνα, Λαούτο, Τραγούδι

Την μουσική μας αποστολή συνόδευσε ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης.

Η Συνάντηση διεξήχθη σε τέσσερεις φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν αρχικά στο Μεγάλο Λιβάδι, ακολούθως στην Παναγία, στη συνέχεια στους Αγίους Αναργύρους της Καλαβάτσαινας και τέλος στη Χώρα.

Στις σχετικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης και ο Καρπαθιακής καταγωγής Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος του Πολιτισμικού Τομέα του Δήμου Σερίφου, Θοδωρής Λιβάνιος που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την επιτυχία της διοργάνωσης.

 

Serifos2a

 

Serifos1a

SS1

SS2

Share →

Leave a Reply