Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος επισκεφτήκαμε τα σπίτια των συμπατριωτών μας από την Πεντέλη μέχρι την Καλλίπολη και από το Πέραμα μέχρι την Γλυφάδα, για να πούμε τα πατροπαράδοτα Κάλαντα. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις, που την πόρτα μας άνοιξε ο μοναδικός εναπομείνας από ολόκληρη οικογένεια που ζούσε στο σπίτι. Μόνος του μέσα σε τέσσερις τοίχους, που ήταν γεμάτοι από παλιές οικογενειακές φωτογραφίες… Αυτές τις στιγμές είναι που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την αποστολή μας ως “ΔΗΜΗΤΡΑ”. Οι πρόγονοί μας, δεν ονόμασαν τυχαία τον οργανισμό αυτό “ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΑ”. Την ονόμασαν έτσι, γιατί οι δεσμοί μας δεν προσδιορίζονται μόνο μέσα από την κοπή μιας βασιλόπιτας. Η Αδελφότητα είναι παρούσα εβδομήντα χρόνια τώρα, κρατώντας τους δεσμούς και τη συνοχή της παροικίας μας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και αυτό, υποσχόμαστε πως θα συνεχιστεί για πολλές γενιές ακόμη.
Και του χρόνου να είμαστε καλά. Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε κάθε σπίτι!

Share →

Leave a Reply