• Όλυμπος με το μπονέντη σου

  • Διαφάνι - Επίνειο της Ολύμπου

Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.

ΠΑΓΚΑΡΠΑΘΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Καρδιά της Καρπάθου θα πάλλεται την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στις 11 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο Πρώτος Ενωτικός Παγκαρπαθιακός Εορτασμός των 70 χρόνων απο την Επανάσταση και Απελευθέρωση του νησιού μας, που οργανώνει ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων και συμμετέχουν όλοι οι τοπικοί Σύλλογοι των χωριών της γενέτειράς μας, είναι πλέον γεγονός!!!

Σας περιμένουμε λοιπόν σε αυτήν την μοναδικού ιστορικού ενδιαφέροντος εκδήλωση, μνήμης αλλα και τιμής.
Μέρος στην εκδήλωση θα λάβει ο Όμιλος Καρπαθίων Νεων και ο Όμιλος Ολυμπιτών Καρπάθου “Η Δήμητρα” με τα χορευτικά τους συγκροτήματα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει Προαιρετικό Καρπάθικο γεύμα στην “Τσιπουροκατάσταση” (Καραΐσκου 131, Πειραιάς). Κόστος συμμετοχής 17 ευρώ κατ’άτομο με τα ποτά.
Οι Πύλες του Δημοτικού Θεάτρου θα ανοίξουν στις 10.15π.μ!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!

image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» σας προσκαλεί αυτήν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου & ώρα 18.00 στην Πανηγυρική Έναρξη των μαθημάτων παραδοσιακών χορών, τραγουδιού & εκμάθησης μουσικών οργάνων στην αίθουσα της Αμφιάλης, Αντωνίου Γιαννουρή 1. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των παιδιών μας ανάλογα με το μάθημα που επιθυμούν να ακολουθήσουν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Τα μαθήματα χορού θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 18.00 – 20.00 στην αίθουσα της Αμφιάλης , Αντωνίου Γιαννουρή 1 υπό την καθοδήγηση της έμπειρης καθηγήτριας παραδοσιακών χορών κυρίας Διακονή Γεωργίας. Το ετήσιο αντίτιμο για κάθε οικογένεια θα είναι 40 €. Βασικός σκοπός του αντιτίμου είναι, και μόνο, η αδιάλειπτη & συνεπής παρουσία όλων μας στην πραγματοποίηση των μαθημάτων & του προγράμματος διδασκαλίας το οποίο φέτος θα είναι αρκετά εμπλουτισμένο.

Τα μαθήματα τραγουδιού & μουσικών οργάνων θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 18.00 στην αίθουσα της Αδελφότητας Σπ.Τρικούπη 69Α στην Καλλίπολη από έμπειρους οργανοπαίχτες μας & θα είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους αυτήν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, να γιορτάσουμε για 10η συνεχή χρονιά μαζί με τα παιδιά μας, την έναρξη των μαθημάτων των παραδοσιακών μας χορών & των μουσικών μας οργάνων & να τους μεταδώσουμε από κοινού την άσβεστη αγάπη μας για την Όλυμπο & την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση.
Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς,
Εκ του Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Εκ μέρους των μελών της, η Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» προσκαλεί τυχόν ενδιαφερόμενους στην ανάληψη διαχείρισης/λειτουργίας  του εντευκτηρίου στο κτήριο της  Αδελφότητας στην Καλλίπολη. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιθυμούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κάτωθι  μέλη του ΔΣ έως τις 15/10/2014 ώστε η λειτουργία του χώρου να ξεκινήσει λίγες μέρες αργότερα. Θα προτιμηθούν τα μέλη του σωματείου.

 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ 6948526002   2106132457)

ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 6937235402 2104530963)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΝΑΚΗΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 6932636684 2104318879 )

Λειτουργία Εντευκτηρίου

 

Εκ του Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΤΗΝ 4Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
(Νάξος, 26 – 28 Σεπτεμβρίου 2014)

Η Κάρπαθος θα εκπροσωπηθεί από τετραμελή αντιπροσωπεία Ολυμπιτών στην 4η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Νοτίου Αιγαίου που διοργανώνεται στη Νάξο από τις 26 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2014 με την ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσεις Πολιτισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Ν.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.) και τη συμβολή του «Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη» και πολλών τοπικών πολιτιστικών φορέων. Οι ετήσιες αυτές Συναντήσεις που μετράνε επίσημα 13 διοργανώσεις και τέσσερις υπό τη … νέα τους μορφή, αποτελούν άμεση συνέχεια των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Λαϊκών Πνευστών οι οποίες ξεκίνησαν να διοργανώνονται ήδη από το 2002 στα Κυκλαδονήσια. Η εν λόγω πρωτοβουλία επεκτείνει ουσιαστικά έναν επιτυχημένο θεσμό που λειτούργησε και καθιερώθηκε επί μια 10ετία στο χώρο των νησιών του Αρχιπελάγους με την ευθύνη της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, την Παγκυκλαδική Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών. Στα χωριά της Νάξου θα συγκεντρωθούν το προγραμματισμένο τριήμερο περισσότεροι από 200 μουσικοί πνευστών και άλλων παραδοσιακών οργάνων από τα περισσότερα νησιά σε μία μεγάλης εμβέλειας Μουσική Συνάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την Κάρπαθο θα εκπροσωπήσουν στη Συνάντηση οι μουσικοί:

1. Γιάννης Μηνά Τσαμπανάκης: τσαμπούνα – λαούτο – τραγούδι
2. Μιχάλης Γεωρ. Ζωγραφίδης: λύρα – λαούτο – τραγούδι
3. Μανώλης Νικ. Λεντάκης: λύρα – λαούτο – τραγούδι
4. Μανώλης Μιχ. Μπαλασκάς: λύρα – λαούτο – τραγούδι

Την αποστολή της Καρπάθου και της Κάσου θα συνοδεύσει στη Νάξο ο έως τώρα Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης.
Χορηγοί μεταφοράς της μουσικής αντιπροσωπίας της Καρπάθου είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Α.Ν.Ε.Κ. και BLUE STAR FERRIES.
Το πλήρες πρόγραμμα της 4ης Μουσικής Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών Νοτίου Αιγαίου έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

16.30 – 17.00 : Λιμάνι Νάξου: Υποδοχή

18.30 – 19.30: Ναός Δήμητρας και Κόρης – Γύρουλας Σαγκρίου:
Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του αγροτικού ιερού.

20.15 – 23.30: Άλσος Σαγκρίου:
Καλωσόρισμα από τους εκπροσώπους των φορέων
και την επιστημονική ομάδα της Συνάντησης.
Παρουσίαση των μουσικών. Πρώτη μουσική και χορευτική βραδιά.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

10.30 – 13.30 : Μουσική περιήγηση στα χωριά της ορεινής και κεντρικής Νάξου.
Κατάληξη της περιήγησης στη Βρύση των Αριών.

13.30 – 16.00 : Βρύση Αριών:
Παρουσίαση αντιπροσωπευτικών έργων των μουσικών σχημάτων.

19.15 – 20.30 : Φιλώτι: Μουσικός περίπατος στον οικισμό.

21.00 – 24.00 : Κεραμί Τραγαίας:
Μουσικοχορευτική βραδιά και λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

10.30 – 11.45 : Φλεριό Μελάνων:
Ξενάγηση στο Ιερό των Πηγών και στα Αρχαία Λατομεία.

12.00 – 14.30 : Αποτίμηση μουσικολογικού έργου της Περιφέρειας
κατά την τελευταία 10ετία.
Προβληματισμοί και κατάθεση εμπειριών
των φιλοξενουμένων μουσικών και μουσικολόγων.

15.30 – 16.00 : Κατευόδιο – Αναχωρήσεις.

1η Διαδρομή: Κινίδαρος – Μονή

2η Διαδρομή: Κωμιακή – Κόρωνος

3η Διαδρομή: Απεράθου

4η Διαδρομή: Δαμαριώνας – Χαλκί

Naxos_20140001 Naxos_20140002 Naxos_20140003

 

image

Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο στρατιωτικών γιατρών στην Κάρπαθο!

Σας γνωστοποιούμε ότι το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ στα πλαίσια της προληπτικής Ιατρικής πρόκειται να καταπλεύσει στην Κάρπαθο την Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 και θα  πραγματοποιήσει ιατρικήαποστολή στην Κάρπαθο και θα δέχεται ασθενείς  στο  Κέντρο Υγείας Καρπάθου.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ  ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:00 π. μ.-10:00 μ. μ.