• Όλυμπος με το μπονέντη σου

  • Διαφάνι - Επίνειο της Ολύμπου

Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.

Δευτέρα 21/7/2014: Ταξιδεύει για Κάρπαθο με το ΕΓ/ΟΓ 《Πρέβελης》το ασθενοφόρο Ολύμπου με την φροντίδα του ΔΣ της Αδελφότητας 《Δήμητρα》και του Κου. Πλάτση από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.
Η θεωρία του Ελληνικού δημοσίου λέει ότι θα γίνει παραλαβή του από το Κέντρο Υγείας στα Πηγάδια, θα ενταχθεί και θα ασφαλιστεί στο ΕΚΑΒ, και από εκεί θα ενταχθεί σε υπηρεσία με βάση την Όλυμπο.
Αυτή είναι η στόχευση. Το πώς θα εξελιχθεί τελικά δεν εξαρτάται από έναν άνθρωπο ή έναν φορέα. Ουδείς παντοδύναμος στον λαβύρινθο του Ελληνικού 《κράτους》και άγνωστες οι βουλές του. Όμως τα έξοδα και οι έως τώρα προσπάθειες για να ευοδωθεί ο στόχος ήταν και παραμένουν απλόχερες, ανιδιοτελείς, καλοπροέραιτες και άκρως πατριωτικές από τους απόδημους Ολυμπίτες και αυτούς που μας βοήθησαν.
Επαφίεται στην στήριξη και φροντίδα του άψυχου αυτού δυναμικού από το μόνιμα διαμένον έμψυχο, αυτούς που πραγματικά νοιάζονται για το κοινό καλό, ώστε να αποδειχθεί μια καλώς έχουσα και αξιόλογη προσπάθεια.
Μαζί με το όχημα ταξιδεύουν 2 αλλαξιέρες και 4 ντουζιέρες δωρεά της Αδελφότητας για τις παραλίες και τους λουόμενούς μας,  όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Όντας μέλη ΔΣ μη-κερδοσκοπικού σωματείου, ευχαριστούμε όσους δούλεψαν και συνεισέφεραν, και αυτούς που θα το κάνουν στο μέλλον. Ονόματα δεν χρειάζονται.

image

image

Πιλοτικά αντικαταστάθηκαν οι κλασσικοί λαμπτήρες φθορισμού ενός φωτιστικού στην αίθουσα μας της Αμφιάλης με led-tube της Samsung. Η οικονομία ρεύματος που επιτυγχάνεται, μετρημένη και επιβεβαιωμένη, είναι 65%. Έτσι τίθενται οι βάσεις για αντικατάσταση όλων πριν την έναρξη του φθινοπωρινού προγράμματος.
Επίσης αντικαταστάθηκαν και οι παλαιοί προβολείς αλογόνου της πρόσοψης με LED,  και εκεί επιτυγχάνοντας 80% εξοικονόμηση ενέργειας .
Ευχαριστούμε τον Παύλο και τον Κοσμά από την Top Vision για την μεσολάβηση και διευκόλυνση προς το σωματείο για την αγορά των λαμπτήρων και προβολέων σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή.

image

image

image

image

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Κάρπαθος :  17-07-2014

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                 Αρ. Πρωτ. :    1130   

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 
 

ΘΕΜΑ: < <Απαγόρευση μετακίνησης ζώντων μηρυκαστικών από τις περιοχές των πρώην νομών Λέσβου,Σάμου και Δωδεκανήσου προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.>>

 

Σύμϕωνα με το υπ’αριθμ. 2362/91830 έγγραϕο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροϕίμων, Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ( Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων) και λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση (εμϕάνιση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού στη περιοχή της Πελοποννήσου και πρόσϕατα και στην περιοχή του Έβρου) σας γνωρίζουμε ότι η εϕαρμογή των μέτρων των σχετικών (μετακίνηση αιγοπροβάτων για άμεση σϕαγή, από περιοχές όπου ισχύουν περιοριστικά μέτρα λόγω εμϕάνισης Καταρροϊκού Πυρετού κατά τα παρελθόντα έτη προς την υπόλοιπη χώρα) αναστέλλεται από λήψης της παρούσης και μέχρι νεωτέρας.

           Κατόπιν των ανωτέρω και μέχρι ανάκλησης της παρούσης απαγορεύτηκαν  οι μετακινήσεις ζώντων μηρυκαστικών (και σπέρματος, ωαρίων, εμβρύων που προέρχονται από αυτά) για  οποιοδήποτε λόγο από τις περιοχές των πρώην νομών Λέσβου

image

(συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Λήμνου), Σάμου και Δωδεκανήσου προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

     

Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΣΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ 4Η

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ

ΑΙΓΑΙΟΥ

(Σέριφος,29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2014)

 

Η Κάρπαθος και η Κάσος εκπροσωπήθηκαν από τριμελή αντιπροσωπεία στην 4η Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σέριφο από τις 29 Ιουνίου ως την 1 Ιουλίου 2014 με την ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσεις Πολιτισμού με την υποστήριξη του Δήμου Σερίφου, του «Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη» και πολλών τοπικών πολιτιστικών φορέων. Οι ετήσιες αυτές Συναντήσεις αποτελούν συνέχεια των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Νέων που άρχισαν να διοργανώνονται ήδη από το 2004 και αποσκοπούν στη μύηση των νέων στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου και στη γόνιμη ανταλλαγή μεταξύ τους μουσικών – και όχι μόνο – εμπειριών, συντελώντας τελικά στη διαμόρφωση μιας ιδιότυπης νεολαιίστικης πολιτιστικής κοινότητας στο χώρο του Νοτίου Αιγαίου. Συμμετείχαν περί τους 100 συνολικά νέους μουσικούς ηλικίας από 7 μέχρι και 22 ετών από 15 τουλάχιστον νησιά του Νοτίου Αιγαίου και τον ευρύτερο χώρο του Αρχιπελάγους.                                                                                                Τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου και Κάσου εκπροσώπησαν επάξια οι νέοι οργανοπαίκτες:

Α. Κάρπαθος

1. Απόστολος Στ. Χειλάς / Λαούτο, Τραγούδι

2. Βασίλης Στ. Χειλάς / Λύρα, Λαούτο, Τραγούδι

Β. Κάσος

1. Αδριανός Βασ. Χασαπλαδάκης / Λύρα, Τσαμπούνα, Λαούτο, Τραγούδι

Την μουσική μας αποστολή συνόδευσε ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης.

Η Συνάντηση διεξήχθη σε τέσσερεις φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν αρχικά στο Μεγάλο Λιβάδι, ακολούθως στην Παναγία, στη συνέχεια στους Αγίους Αναργύρους της Καλαβάτσαινας και τέλος στη Χώρα.

Στις σχετικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης και ο Καρπαθιακής καταγωγής Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος του Πολιτισμικού Τομέα του Δήμου Σερίφου, Θοδωρής Λιβάνιος που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την επιτυχία της διοργάνωσης.

 

Serifos2a

 

Serifos1a

SS1

SS2