Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε με επιτυχία στο 23ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού στο Σούλι Πατρών το Σάββατο 28 Ιουλίου. Ένα Φεστιβάλ θεσμό πλέον για την περιοχή της Πάτρας στον οποίο είχαμε την δυνατότητα συμμετοχής μετά από πολλά χρόνια χάρις τις επίμονες και συνεχείς προσπάθειες του Υπευθύνου Πολιτιστικών μας Παράσχου Λεντή. Παρά τις δυσκολίες για την ανεύρεση ικανού αριθμού συμμετεχόντων λόγω της έναρξης των καλοκαιρινών αδειών – διακοπών, κατέστη δυνατόν τελικά να συγκεντρωθούν 9 συνολικά άτομα χορευτικό και να  πραγματοποιηθεί η εμφάνιση. Ομολογουμένως ήταν μια καθόλα αξιοπρεπής εμφάνιση, η οποία ξεκίνησε με την Κούπα Μονοφασιά και στην συνέχεια χορέψαμε, Κάτω Χορό, Πάνω χορό, Ζερβό, Αντιπατητή και Σούστα.
Το χορευτικό αποτελούνταν από τους :
Σοφία Μαρατίδου (Λύκειο Ελληνίδων)
Μαριάννα Διακομανώλη
Άννα Τσαμπανάκη
Χαριτίνη Χρηστάκου
Παράσχος Λεντής
Γιάννης Ιωαννίδης
Χρήστος Γιούτλος
Μανώλης Κανάκης
Γιώργος Ν. Διακογεωργίου
Λύρα έπαιξε ο Ανδρέας Ι. Φασάκης και λαούτο ο Γιάννης Βασιλειάδης.
Θα ήθελα ιδιαιτέρως στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τον Παύλο Μαρούκλας και την γυναίκα του Μαρίνα για την πολύτιμη στήριξη και συνδρομή τους βοηθώντας μας σε μεγάλο βαθμό στην μετάβαση μας στην Πάτρα αλλά και παίρνοντας ενεργότατο ρόλο στην εμφάνιση μας. Επίσης την Φωτεινή Διακομανώλη που ακούραστα πάντα δίνει το παρών όπου κι αν την χρειαστούμε και την καλέσουμε.
Τέλος ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες αλλά κυρίως τον Παράσχο γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην συγκρότηση παρόμοιων εμφανίσεων και κυρίως αυτής της τελευταίας. Ξέρω πολύ καλά ότι θα συνεχίσει με το ίδιο και μεγαλύτερο ακόμα πάθος ώστε να καλύψουμε όλοι μαζί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις συμμετοχές. Είναι χρέος μας να παρουσιάζουμε όποτε μας δίνετε η ευκαιρία, τα ήθη και έθιμα μας, την λαϊκή μας παράδοση με τον αγνό κι αυθεντικό τρόπο που κι εμείς παραλάβαμε.
Με Πατριωτικούς και Φιλικούς Χαιρετισμούς.
Γ.Ν. Διακογεωργίου
Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα».
Share →