Αξίες μας

Αξίες μας

Αλληλεγγύη = αλληλοβοήθεια, αλληνοούθια

Σύνεση = φρόνηση, με βάση τη λογική

Μέτρο = μέτρο σε όλα, στα λόγια, στα πάθη κλπ

Δικαιοσύνη = ίση αντιμετώπιση, αξιοκρατία

Ανδρεία = η κατάκτηση των παθών

Σοφία = γνωρίζω καλά αυτό που κάνω

Σκοπός μας

Σκοπός μας

Η βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας που είναι «Η Όλυμπος». Η γνώση, η διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης σε όλες τους τις εκφάνσεις, στην Όλυμπο ή στην ξενητιά. Η επικοινωνία και η ψυχαγωγία των μελών μας στην παροικία μας του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και εν γένει όπου Ολυμπίτης.
Όραμα μας

Όραμα μας

Να ξαναδούμε την Όλυμπο γεμάτη ζωή και ανεπτυγμένη. Να μην αφήσουμε να φθείρει ο χρόνος ότι καλό παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Να συνεχίσει το δημιουργικό έργο της η Αδελφότητά μας.
Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα ελπίδας και αισιοδοξίας για μια καλύτερη χρονιά από δεκάδες συμπατριώτες μας από την Όλυμπο, την Ρόδο, την Αθήνα και το εξωτερικό.
Μια βροντερή Πανολυμπίτικη Φωνή μέσα από την ρυθμική απαγγελία των καλάντων με την συνοδεία των μουσικών μας οργάνων, που υποδηλώνει ότι όπου κι αν βρισκόμαστε και κάτω από οποιεσδήποτε ιδιαίτερες συνθήκες, θα μας ενώνουν πάντα οι αρχέγονες παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας.
Αξίζουν συγχαρητηρίων οι συμπατριώτες μας Νίκος Ε. Κοντονικόλας και Γιώργος Αναστασιάδης
που εργάστηκαν αδιάκοπα και με το μεράκι που τους διακρίνει για πάνω από 10 ημέρες, ώστε να συντονίσουν, να συνθέσουν και να επιμεληθούν αυτό το τόσο ωραίο ηχητικό και οπτικό ψηφιακό αποτέλεσμα.
Καλή Χρονιά Με Υγεία σε Όλους!
Απολαύστε τα κάνοντας κλίκ στο ακόλουθο link :
https://www.youtube.com/watch?v=knZkkwe3oUU&ab_channel=%CE%91%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%85-%CE%97%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1-
Share →

Leave a Reply